Hylla
Titel och upphov The Architect, the cook and good taste
Utgivning, distribution etc. Birkhäuser, Basel : Boston : 2007
Utgivningsår
DDC klassifikationskod (Dewey Decimal Classification)
SAB klassifikationskod
Fysisk beskrivning 157 S. zahlr. Ill., graph. Darst. 29 cm
Term
Annan utgåva Dt. Ausg. u.d.T.: Der Architekt, der Koch und der gute Geschmack
ISBN 978-3-7643-7621-5 3-7643-7621-X
Antal i kö:
*00003820nam a22010817a 4500
*00137410
*00520130111065346.1
*008061117s2007 sz a 000 0 eng d
*015 $a06,N50,0957$2dnb
*0167 $a981960294$2GyFmDB
*020 $a978-3-7643-7621-5
*020 $a3-7643-7621-X
*02800$aBest.-Nr. 11604013
*035 $a(SE-LIBR)10928761
*035 $a(Ko)41907
*040 $aGWDNB$erakwb$bger$cGWDNB$dArkm
*044 $asz$agw$axxu$cXA-CH$cXA-DE$cXD-US
*08204$a720.2$2DDC22ger
*08204$a641.5$2DDC22ger
*084 $aIc$2kssb/8
*084 $aQca$2kssb/8
*24514$aThe Architect, the cook and good taste$cPetra Hagen Hodgson, Rolf Toyka
*260 $aBasel :$aBoston :$bBirkhäuser,$c2007
*300 $a157 S.$bzahlr. Ill., graph. Darst.$c29 cm
*650 7$aArkitektur$2sao
*650 7$aMat$2sao$0https://id.kb.se/term/sao/Mat
*65007$aArchitektur$2swd
*65007$aÄsthetik$2swd
*65007$aKochen$2swd
*65007$aSpeise$2swd
*65007$aKulturelle Identität$2swd
*650 0$aArchitecture
*650 0$aFood
*655 7$aAufsatzsammlung$2swd
*7001 $aHodgson, Petra Hagen$4edt
*7001 $aToyka, Rolf$4edt
*77508$iDt. Ausg. u.d.T.:$tDer Architekt, der Koch und der gute Geschmack
*841 $5Ko$ax a$b1212074u 8 1001uu 0901128$e4
*852 $5Ko$bKo$hARKITEKTUR - Ic
*950 $aByggnader$xdesign och konstruktion$uArkitektur
*950 $aByggnadskonst$uArkitektur
*950 $wh$aArkitektur och klimat$uArkitektur
*950 $aArkitektur och litteratur$wh$uArkitektur
*950 $aArkitekturdetaljer$wh$uArkitektur
*950 $aBarockarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aBuddhistisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aBysantinsk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aEgyptisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $wh$aEklekticism (arkitektur)$uArkitektur
*950 $aEtruskisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aExpressionism (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $wh$aFrimurare och arkitektur$uArkitektur
*950 $aFuturism (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $aGotisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aGrekisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aHellenistisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aIndustriarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aIslamisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aJudisk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aJugendarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aKonst och arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aKubism (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $wh$aKvinnor och arkitektur$uArkitektur
*950 $aKyrkoarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aMilitärarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $wh$aMinoisk arkitektur$uArkitektur
*950 $aMode och arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aModernism (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $aMonument$wh$uArkitektur
*950 $aNygotik (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $aObelisker$wh$uArkitektur
*950 $wh$aOrganisk arkitektur$uArkitektur
*950 $wh$aOttomansk arkitektur$uArkitektur
*950 $aPostmodernism (arkitektur)$wh$uArkitektur
*950 $aRokoko (arkitektur)$uArkitektur
*950 $aRomansk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aRomersk arkitektur$wh$uArkitektur
*950 $aTräarkitektur$wh$uArkitektur
*950 $wh$aAlger som mat$uMat
*950 $aJulmat$wh$uMat
*950 $wh$aMatuppläggning$uMat
*950 $aPajer$wh$uMat
*950 $aPannkakor$wh$uMat
*950 $aSlow food$wh$uMat
*950 $aSnacks$wh$uMat
*950 $aGastronomi$uMat
*950 $aMatvanor$uMat
*950 $aNutrition$uMat
*950 $aMatlagning$uMat
*950 $aMat och dryck$uMat
*950 $aLivsmedel$uMat
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Since time immemorial, cooking and building have been among humanity's most basic occupations. Both of them are rooted in necessity, but both of them also possess a cultural as well as a sensory, aesthetic dimension. And while it is true that cooking is a transitory art form, it gives expression to the periods of human cultural history just as architecture does. Moreover, both arts accord a central role to the materials employed. Both involve measuring and proportioning, shaping and designing, assembling and composing. This book pursues the astonishing parallels and deeply rooted connections between the art of building and that of cooking. A variety of essays takes up questions of materiality and proportioning. Attention will also be given to food cultivation and architecture, to the places where meals are prepared as well as a range of different culinary spaces. With articles by Annette Gigon, Stanislaus von Moos, Claudio Silvestrin, Ian Ritchie, and others.